dimecres, 3 de juliol de 2013

NOVETATS

Aquí tens algunes de les novetats que pots trobar a la Biblioteca Ilturo per passar un estiu en bona companyia!


En El malentendido, l'autora de la Suite francesa o El baile, ens explica la història d'Yves Harteloup, un descendent d'una família de la gran burgesia francesa que amb la Primera Guerra Mundial perd poder adquisitiu. Aquest personatge coneix a Denise, la bella i jove esposa d'un antic company de l'hospital militar, durant unes vacances a Hendaya, a la costa basca.

Aquesta novel.la negra està ambientada el 2026. Una Humanitat commocionada s'apropa a la data prevista per la fi món, però una jove afirma tenir una informació que podria canviar un destí que tots creuen immutable.
La protagonista d'aquesta història és Jocelyne, apodada Jo, que té una merceria a Arras, una petita ciutat francesa, i escriu un bloc sobre costura i manualitats, "diezdedosdeoro", amb molts seguidors. Una novel.la senzilla, optimista, considerada “la perfecta lectura anti-crisi”. Ens demostra que les coses poden canviar si realment ens ho proposem.
Una novel.la que combina la intriga del thriller amb el reportatge. Narrada en primera persona, el protagonista va desvetllant les impostures de l'amor i, a la vegada, la seva necessitat.
"Visc tota sola en un garatge, i només tinc un ordinador portàtil i una vella granada de mà... Hi ha poques finestres, però veig el món per la pantalla. Els correus electrònics van i venen, els meus amics de Facebook em segueixen, i jo no em perdo res del que passa."
Així comença La mujer a 1000 grados, i la que parla és la Herra, una vella de vuitanta anys que ha decidit viure en un soterrani de Reykjavik, connectant-se amb el món per Internet.
El best-seller internacional de Mordecai Richler en el que es basa la pel.lícula "El Mundo según Barney". 
Als seus 67 anys, Barney Panofsky decideix escriure la història de la seva vida per defensar-se de les mentides del seu enemic, l'escriptor Terry McIver, així com de l'eterna sospita d'haber assesinat a en Boogie, el seu millor amic de joventut.

Aparentment, en Galen, malgrat les obsessions que el persegueixen, és un noi normal i corrent. Aparentment, la seva mare, malgrat els records que la torturen, és una dona normal i corrent. Aparentment, la tia, la cosina i l'àvia, malgrat les misèries que les roseguen, són persones normals i corrents.
Terra és una altra obra mestra de David Vann, la seva literatura viva i directa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada