dimarts, 15 de maig de 2018

VII PREMI ANTON ISERN (CATEGORIA INDIVIDUAL A)

Aquí teniu els contes premiats en el VII Premi Literari Anton Isern en la categoria 
Individual A.

Segur que us agradaran tan com a nosaltres!1er Premi: 


EL CRANC DE CABRERA DE MAR

Fa molt i molt de temps en una roca hi vivia un cran que tenia 7 germans. Un dia, quan els crancs se’n van anar en una altra cova, el més petit no hi va anar.
Quan se’n va donar compte, va començar a buscar als seus germans i no els trobava. Es va trobar amb una persona, se’n va anar a l’aigua i es va perdre a sota. Quan els seus pares van comptar 7 crancs, ells juntament amb els germans, van preguntar al peix més llest del mon si havia vist un cranc, i ell va contestar que no.
El cranc petit es va trobar amb un dofí i així va passar el temps. Després de 2 anys se’n va anar a una roca i va veure a un altre cranc que pensava que era el seu pare, mare o un dels seus germans, i no era cap d’aquests, era el seu avi, el qual el va ajudar a tornar amb els seus germans. I Amb un gat i un gos aquest conte ja s’ha fos.

Víctor Villanueva Farré


2n Premi: 

EL PASTOR I LES OVELLES
(Una història antiga del meu poble)

Hi havia una vegada un pastoret amb les seves ovelles que vivien al costat de l’escola Sant Feliu.
Un dia, una de les ovelles es va escapar i va anar a parar a un riu i es va començar a ofegar, però va tenir la bona sort que un gos pastor la va rescatar i el pastor es va posar molt content!
I així van anar passant els dies, el pastor pasturava les ovelles mentre les ovelles menjaven l’herba.
Però clar, quan els nens anaven a l’escola era molt difícil de passar pel mig de les ovelles... Un bon dia el pastor va decidir posar una paradeta de formatge fresc d’ovella, però l’Alcalde del poble va decidir que les ovelles tindrien que pujar a la muntanya, perquè així els cotxes podrien passar i els nens arribarien a l’escola a temps.

El pastor hi va acceptar i amb les ovelles va pujar a la muntanya. I allà ho van traslladar tot i van ser molt feliços a dalt de la muntanya, veient el Castell de Burriac i el poble de Cabrera de Mar.

Iris Casas Campos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada