dimarts, 26 de juliol de 2016

L'AGENDA DEL MES DE SETEMBRE

De dimarts 30 d'agost a dimarts 20 de setembre
EXPOSICIÓ 
Com som els catalans? Dades per comprendre la societat catalana actual.
L’exposició està basada en un projecte pioner ja que es tracta de la primera enquesta longitudinal (es recullen dades sobre les mateixes persones en diferents moments del temps, com si féssim una pel·lícula) per a l’estudi de l’estructura social a Catalunya, duta a terme cada any entre el 2001 i el 2012. Els objectius són fomentar entre la ciutadania un major coneixement de les condicions de vida a Catalunya i promoure un debat més informat sobre la societat catalana actual.
Dilluns, 5 de setembre, a les 7 de la tarda
CLUB DE LECTURA
Els germans Karamàzov de Fiòdor Dostoievski.
Activitat moderada per l’escriptor Toni Sala.
Dijous, 8 de setembre, a les 8 del vespre
CICLE DE CONFERÈNCIES
Cultura i país 
XERRADA. El procés de restauració i divulgació del pergamí 436 i la història de la Baronia del Maresme per Alexis Serrano, director de l’Arxiu Comarcal del Maresme.


De dijous 8 de setembre a dijous 8 d'octubre
EXPOSICIÓ 
El pergamí gegant de les franqueses de la Baronia del Maresme. Segle XV.
El pergamí 436 del fons de l’Ajuntament de Mataró, conservat a l’Arxiu Comarcal del Maresme, ens aporta informació del naixement de les municipalitats lliures del domini feudal d’allò que fins aleshores s’havia anomenat la Baronia del Maresme, i que comprenia els municipis actuals de: Mataró, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d’Estrac, Vilassar de Mar, Vilassar de Dalt, Premià de Mar i Premià de Dalt.


Dimarts, 27 de setembre, a les 6 de la tarda
L'HORA DEL CONTE
L’Artur i la Clementina d’Adela Turin. A càrrec de Laura TamayoCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada