divendres, 29 d’abril de 2016

V PREMI LITERARI ANTON ISERN

Diumenge, 24 d’abril, es va realitzar el lliurament de premis del concurs literari Anton Isern, que l’Ajuntament de Cabrera de Mar, a través de la Biblioteca Ilturo, organitza des de fa cinc anys.

           
Enguany, però, hi ha hagut moltes novetats. La més significativa ha estat la col·laboració de la Fundació Burriac, una associació cultural de Cabrera de Mar, que ha contribuït de manera econòmica i, alhora, en el jurat.
            Els canvis també s’han visualitzat el dia del lliurament dels premis, que ha estat una festa per a tots els participants. A Can Bartomeu, s’ha ofert una xocolatada popular, a càrrec de Cabrera Solidària, i l’acte s’ha realitzat a l’aire lliure, en aquest entorn privilegiat. La narradora Jordina Biosca ha actuat com a mestre de cerimònies, amenitzant l’acte per a tots els assistents. L’alcalde de Cabrera de Mar, Jordi Mir, la regidora de cultura, Montserrat Reig i el president de la Fundació Burriac, Esteve Rodés, han lliurat alguns dels premis, juntament amb el jurat. 

                                                         
Els guanyadors en les diferents categories han estat:
Categoria individual A (6-8 anys):         
            1r        Estela  de Zaira Nieto        
            2n       L'aventura de la Noa de Jana Fornells
Categoria individual B (9-11 anys):      
            1r        Rere uns 3.000 anys d’Elsa Company
            2n       L'estrella de Martina Prat 
Categoria individual C (12 - 14 anys):
            1r        El pot de pintura màgic de Jan Segura  
            2n       El senyor de Burriac de Max Noè           
Categoria individual F (a partir de 26 anys):
            1r        El caçador d'horitzons de Guifré Miquel           
            2n       El gegant ajagut de  Pere Rodríguez 
Categoria col·lectiva (de 0 a 99 anys):  
            1r        Les nits a can Bartomeu de Florentine Mesina, Tesly Hernández, Montserrat Urgellés, Carmen Sapitan, Michelli Vega i Ernestia Mejía.       


 
Tots ells, com la resta d’assistents, han viscut l’acte del lliurament amb menys nerviosisme, ja que la narradora els ha fet passar una estona molt entretinguda explicant contes i fent del lliurament dels premis una festa menys protocol·lària.

            La darrera novetat, però no per això menys important, sobretot per als guanyadors, és el fet que tots seran presentats a la Mostra Literària del Maresme d’enguany. Els hi desitgem molta sort per endavant!
            Així doncs, podem constatar que el Premi Literari Anton Isern es consolida com una cita literària ineludible al Maresme. 
           Per cert, els textos guanyadors es poden llegir, com els de totes les edicions anteriors, al bloc de la Biblioteca Ilturo.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada