dijous, 7 d’abril de 2016

ESTRELLA DE BURRIAC, UNA REVISTA HISTÒRICA PER CABRERA DE MAR


L’Estrella de Burriac (1948-1954) va ser una publicació periòdica que s’editava quinzenalment per l'Associació d'Exalumnes i Amics de l'Escola de Cabrera. La revista oferia informació local, mostrava inquietuds culturals i notícies, i combinava l'ús de la llengua catalana i castellana. 


El seu promotor fou el mestre de l'escola pública de Cabrera, senyor Agustí Vendrell, el qual va comptar amb un grup exalumnes com a col·laboradors, com en Josep López Viñals (fotògraf i gran activista cultural cabrerenc). També hi van participar personatges de renom com Joaquim Mª Nadal (cronista oficial de Barcelona), Josep Mª Folch i Torres, l'historiador Josep Mª Modolell, l'arqueòleg Marià Ribas i els folkloristes Aureli Capmany i Josep F. Miralles.

Avui, gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Cabrera de Mar, a través de la Biblioteca Ilturo, i la Diputació de Barcelona la revista es pot consultar íntegrament per Internet al repositori digital Trencadís de la Diputació de Barcelona.

Trencadís és el dipòsit digital de la Xarxa de Biblioteques Municipals amb més de 97.000 fitxers, que té com objectius promoure i difondre la cultura local i preservar i facilitar l'accés a aquelles col·leccions úniques i valuoses de les biblioteques de la Xarxa. Conté els documents de fons locals, tant històrics com actuals, conservats a les biblioteques: publicacions periòdiques (312), cartells (53), programes de festa major (5), fotografies (2.315), enregistraments sonors i vídeos (40). La incorporació de nous títols és contínua, i estan organitzats en col·leccions temàtiques.

Per accedir a la revista: (http://trencadis.diba.cat/catalog/diba:24388?locale=es)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada