dilluns, 7 de setembre de 2015

LA SARDANA I LA RELIGIÓ DE LES BRUIXES

Dimecres vinent, 9 de setembre, comencem un nou Cicle de Conferències sobre: CULTURA I PAÍS amb la presentació del llibre La sardana i la religió de les bruixes. 

Segons eXavier Roviró i Alemany a l'article Bilbeny, l'arqueòleg de realitats censurades: "En Bilbeny, en aquest llibre, recompon de manera acurada i detallista, les restes que encara queden del passat precristià. Ho fa reinterpretant amb valentia i habilitat la història amagada, falsejada i deformada de la bruixeria a Catalunya. Per fer-ho es val de ciències tan diverses (i properes alhora) com el folklore, la sociologia, la història de les religions, la psicologia, l’arqueologia. Fins i tot se serveix de la química, però d’entre totes les disciplines jo en destacaria l’etimologia dels mots; en Bilbeny n’és un veritable enamorat (busca i rebusca en el basc com a una font sense final, rica i inesgotable).La sardana és el fil conductor (ell en diu «la mà de morter») que ho lliga tot. Podríem definir el llibre com un treball sobre la nova història de la sardana, però també podríem dir que és un tractat sobre la nova història de la bruixeria. I en dic tractat o treball, però també s’hi escauria el terme investigació, ja que consulta, analitza i relaciona una quantitat ingent de documentació i material divers. Però també és un llibre de recull de dades sobre llegendes, festes, tradicions populars o rituals religiosos."
Però dimecres, 9 de setembre a la tarda, comptarem amb la presència de l'autor, en Jordi Bilbeny, i de l'arqueòleg, Robert Lleonart, per corroborà aquestes paraules.T'esperem a les 7 de la tarda a la Biblioteca Ilturo.
No hi faltis!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada