dilluns, 21 de setembre de 2015

eBIBLIO

eBiblio Catalunya, el nou servei de préstec de llibres electrònics a la biblioteca de Cabrera de Mar


Aquest mes de juny les biblioteques públiques catalanes estrenen eBiblio Catalunya, el nou servei de préstec gratuït de llibres electrònics. El nou servei compte amb una col·lecció inicial de més de 1.900 títols d'obres de ficció i no ficció de diferents gèneres i temàtiques, amb fons en català i castellà, i per a públic adult, així com infantil i juvenil.


 Per accedir-hi només cal el carnet d'usuari de la biblioteca (i haver facilitat l’adreça electrònica en fer-se el carnet). Un cop un usuari demani un llibre digital en préstec, disposarà de 21 dies per llegir-lo.
La lectura dels llibres electrònics es podrà realitzar de dues maneres:


  • Per mitjà de reproducció en temps real (streaming), a través de qualsevol navegador d'un ordinador personal o del navegador d'altres dispositius (tauleta, telèfon intel·ligent). A través de l'aplicació eBiblio Catalunya, disponible per a Android i properament per a IOS, cada usuari es podrà descarregar l'aplicació en cinc dispositius mòbils diferents. Un cop sincronitzats  els documents en préstec, es podran llegir sense necessitat de connexió a internet.

  • Mitjançant descàrrega, per a ordinadors personals i lectors de llibres electrònics compatibles amb DRM d'Adobe. Per poder-los llegir es requerirà instal·lar l'aplicació gratuïta Adobe Digital Editions i disposar d'un compte Adobe ID. Es podran llegir els llibres, transferir-los o accedir-hi en sis dispositius diferents utilitzant el mateix compte d'Adobe ID.Es tracta d'un servei promogut pel Ministeri d'Educació, Cultura i Esport amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Barcelona.

Més informació: http://catalunya.ebiblio.es/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada