dimarts, 5 de maig de 2015

CONTES PREMIATS "MEMORIAL ANTON ISERN 2015" CATEGORIA A

Aquí teniu els contes premiats en la categoria A en el concurs literari 
MEMORIAL ANTON ISERN del 2015!

Esperem que gaudiu amb la seva lectura.

CATEGORIA A (FINS EL 7 ANYS)
1er premi
EL BURRIAC ENCANTAT
           
            Explica la llegenda que fa molts i molts anys, en el castell de Burriac hi vivia un terrible bruixot. El bruixot tenia aterrida tota la població amb els seus encanteris malvats. Tots els vilatans que desobeïen les seves ordres eren convertits en carbó. Fins que un dia va arribar la Bruixa Blanca i amb la seva màgia poderosa va derrotar el bruixot i després va ser cremat a la foguera. El seu esperit però, va quedar atrapat en el castell i des d'aleshores el castell està encantat.
            Fa uns dies, un grup de joves de la comarca van decidir acampar pels voltants del castell. Quan es va fer fosc, els nois van sentir sorolls misteriosos que venien del castell. Llavors, encuriosits hi van entrar. Sentien picar portes i finestres, crits i plors esgarrifosos i angoixants. Era l’esperit del bruixot que estava maleït per la Bruixa Blanca. L’havia condemnat a no descansar mai. El bruixot durant tots aquests anys s’havia penedit de tot el mal que havia fet als vilatans del poble. I ara el que volia era trobar la pau per poder donar descans al seu esperit. Els nois veient que el bruixot estava penedit de debò, van sentir pena d’ell i van decidir ajudar-lo. L’única manera era fent una bona acció pels vilatans del poble, segons ell els va explicar.  Durant tota la seva cruel vida s’havia apoderat de les poques riqueses que tenia la gent del poble i havia aconseguit tenir un gran tresor. El tresor el tenia amagat en un passadís secret que ningú coneixia. Els nois amb l’ajuda de l’esperit del bruixot van trobar el tresor i l’endemà, en nom del bruixot, van tornar les riqueses al vilatans.
            Després d’aquella nit, ja no s’ha tornat a sentir cap soroll misteriós dins del castell. L’esperit del bruixot, després de segles, descansa tranquil. I la gent del poble, a la fi, s’ha lliurat del bruixot per sempre. I cata-cric cata-crac aquest conte s’ha acabat.Júlia Alsina Torrents2n premi
MAR I MUNTANYA

Vaig a pescar amb una canya
mentre miro la muntanya
i faig la migdiada en una "cabanya".

M’agrada molt el mar
el lloc on puc nedar
i barques puc trobar.

Cabrera té la sort
de tenir mar i muntanya
amb branques de Burriac faig una "cabanya".
El mar és la meva passió.
Nedar m’omple d’emoció.
Martina Zapata NadalCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada