dijous, 9 de gener de 2014

LA BIBLIOTECA ILTURO ESTRENA SERVEI D'AUTOPRÉSTEC

Tot és a punt perquè a partir de febrer la biblioteca ofereixi el nou servei d’autopréstec a la població.
  
 
La incorporació de la màquina d’autopréstec o quiosc, prevista per aquest febrer, permetrà als usuaris autogestionar el préstec i el retorn de documents. Aquest sistema utilitza la tecnologia RFID (Radio Frequency Identification). En el cas de les biblioteques, està pensada principalment per automatitzar la gestió de préstec i el control de seguretat. Aquesta tecnologia ofereix diverses millores: lectures de documents més ràpides i precises, control de seguretat més fiable, més autonomia per a l'usuari, etc. El sistema està integrat per lectors que incorporen antenes que llegeixen les dades emmagatzemades a les etiquetes o xips. 

Les noves tecnologies permeten que l’usuari sigui cada cop més autosuficient en l’obtenció de la informació i en l’ús dels serveis de la biblioteca.  La disponibilitat de màquines d’autopréstec o de tecnologia RFID ajuda a aconseguir-ho.
 

Per tal de posar en funcionament el servei de préstec automatitzat, l’equip de la biblioteca ha treballat preparant els 21.069 volums del fons actual, entre els quals hi ha 17.194 llibres i 3.875 documents audiovisuals.  
 

Aquest nou servei permet reduir el temps d'espera dels usuaris i, a la vegada, alliberar al personal bibliotecari de les tasques més mecàniques per poder oferir una atenció més personalitzada i centrada en les necessitats de la població, com ara el foment de la lectura, la prescripció literària, el donar a conèixer els espais i serveis a nous usuaris, etc.


La Biblioteca Ilturo forma part de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, que dóna suport i serveis a 214 biblioteques municipals i 9 bibliobusos, 7 equipaments de la Xarxa ja disposen d’aquest servei que ara estrenem a Cabrera de Mar a la Biblioteca Ilturo, la teva!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada