divendres, 11 d’octubre de 2013

EL CALAIX DELS ESCRIPTORS

A l’hora d’escriure...

“Ningú no li pot donar consell, ningú no el pot ajudar, ningú. Només hi ha un mitjà. Camini cap a vostè mateix. Explori el fonament que vostè anomena escriure: comprovi si estén les arrels en el lloc més profund del seu cor: confessis si es moriria en el cas que li fos refusat escriure. I, per damunt de tot, preguntis, en l’hora més callada de la seva nit: he d’escriure? Endinsis dintre seu tot cercant una resposta des del més pregon. I si calgués que la resposta fos d’assentiment, si li fos lícit solucionar aquesta seriosa pregunta amb un fort i simple he d’escriure, edifiqui la vida tot seguint aquesta necessitat: la seva vida, endinsant-se fins i tot en l’hora més indolent i insignificant, ha d’esdevenir un símbol i un testimoni d’aquest afany.”
Cartes a un jove poeta, Rainer Maria RilkeAixò és el que un mestre explica a un jove poeta que li demana opinió sobre els seus versos. Aquestes sàvies i antigues paraules de R. M. Rilke ens arriben amb tota la vigència possible fins als nostres dies, i no deixen ni per un moment d’emocionar-nos.

Des de la Biblioteca Ilturo, i des de la més sincera humilitat, volem aprofundir en el fet creatiu d’escriure. Volem saber què mou als nostres escriptors contemporanis a asseure’s davant l’ordinador i escriure. Volem entendre per què trien la soledat que comporta el fet creatiu per omplir les hores del seu dia. Volem conèixer si per ells escriure és quelcom imprescindible, si no poden deslligar la literatura de la seva vida...

 Així doncs, iniciem un nou camí plens d’il·lusió i curiositat, amb moltes ganes d’aprendre i de comprendre, però sobretot de compartir amb tots aquells escriptor i escriptores que tinguin la generositat d’obrir-nos el seu espai, el seu racó, el seu calaix i ens deixin compartir la seva soledat...

Esperem que vulgueu caminar al nostre costat i seguir-nos en aquesta nova aventura que avui iniciem amb tant de respecte, EL CALAIX DELS ESCRIPTORS.
El vols obrir amb nosaltres?
Biblioteca Ilturo
                                                                           

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada