divendres, 20 de setembre de 2013

"SENY I SENTIMENT" AL NOSTRE CLUB DE LECTURA

Aquest setembre tornem amb el nostre Club de Lectura.
Després de dedicar un any a la literatura italiana i ...un altre a la literatura nord-americana, aquest nou periode el dedicarem a la literatura anglesa. Mary Shelley, les germanes Brontë, Stevenson, Conrad, Kipling, Barnes, McEwan, Ishiguro... i molts d'altres. Lectures i autors per descobrir o per rellegir, comentar i gaudir tots plegats.

 La primera trobada sera dilluns 23 de setembre a les 8 del vespres amb Seny i sentiment de Jane Austen.


 
Seny i sentiment és la història de dues germanes de temperaments totalment oposats, que viuen en un poble d'Anglaterra a finals del segle XVIII. L'Elionor, tranquil.la i pacient, és el paradigma de la prudència i l'autocontrol, i la seva germana petita, Marianne, és molt emocional, impulsiva i sensible. Tot i ser tan diferents, comparteixen les mateixes penes amoroses: totes dues perden l'afecte dels seus pretendents. Elionor desitja un home que es compromet amb un altra, i Marianne perd el cor per un pocavergonya que la deixa plantada. El seu patiment mutu les farà ajudar-se a comprendre's l'una a l'altra: l'amor de debò arriba finalment quan el seny deixa pas al sentiment i el sentiment cedeix davant el seny.
Una sàtira molt intel.ligent sobre els excessos de les emocions que van caracteritzar l'època del romanticisme que va viure Jane Austen, fidel retratista de les virtuts i misèries britàniques.

 
 
 
Ens vols acompanyar? 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada