divendres, 5 de juliol de 2013

CLUB DE LECTURA DEL MES DE JULIOL


Aquest mes de juliol i abans de marxar de vacances, el nostre CLUB DE LECTURA es retrobarà per  comentar Una conxorxa d'enzes de John Kennedy Toole (17 de desembre de 1937-26 de març de 1969), un noveŀlista estatunidenc nascut a Nova Orleans, Louisiana, conegut per la seva noveŀla Una conxorxa d'enzes, guanyadora del Premi Pulitzer.
Les noveŀles de Toole no es van publicar en vida de l'autor. Alguns anys després de la seva prematura mort, la seva mare Thelma Toole va presentar el manuscrit d'Una conxorxa d'enzes i va aconseguir que es publiqués. L'any 1981 Toole va guanyar el Premi Pulitzer postumament per aquesta obra literària fantàstica que no podràs llegir sense somriure. 


El personatge central, Ignatius J. Reilly, és un ésser inadaptat i anacrònic que somia que la forma de vida medieval i la seva moral tornaran a regnar en el món. Lluny de les divertides anècdotes que Ignatius va generant al seu voltant, la novel·la transcendeix això per a convertir-se, en el seu rerefons, en un despietat retrat del gènere humà. Un retrat ple de pietat i comprensió, i al mateix temps d'amargor i resignació.

Vine a buscar el teu exemplar a la biblioteca i el dijous 25 de juliol comparteix amb nosaltres el Club de Lectura de la Biblioteca Ilturo!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada