dimecres, 12 de juny de 2013

CLUB DE LECTURA DE LA BIBLIOTECA ILTURO


Aquest proper dijous 27 de juny el Club de Lectura de la Biblioteca Ilturo es torna a trobar per parlar de Conejo en paz, una obra de John Updike.
Animeu-vos i veniu a les 8 del vespre a la nostra trobada mensual per parlar de llibres!


John Updike (Shillington, Pennsylvania, 1932-Beverly Farms, Massachusetts, 2009).
És un dels grans escriptors de la narrativa nord-americana contemporànea, autor d’una gran obra que conté poesia i assaig, narració breu i novel.la. Guardonat en dues ocasions amb el Premi Pulitzer  (1982 i 1991) i en una amb l’American Book Award (1982), se’l considera un dels cronistes més àcids de la societat americana de la segona meitat del segle XX. 

Updike és un mestre de les descripcions, dels detalls, res no escapa a la seva ploma. És un demiürg que controla i construeix un món que et fa patir, somriure, rumiar i plorar. Un món divertit i cru i tràgic, com la vida.
L'obra més important d'Updike ha és la sèrie de novel.les sobre el seu famós personatge Harry Conejo Angstrom, traduïdes per Tusquets en castellà, Corre, ConejoEl regreso de ConejoConejo es ricoConejo en paz i la novel.la d'evocacions i records del personatge, titulada Conejo en el recuerdo.


Harry Conejo Angstrom, és el nostre protagonista, entranyable personatge dividit entre la llibertat i la responsabilitat, el desig d'independència i un antiquat sentit del deure, entre els desitjos sexuals i les especulacions espirituals.
Als 55 anys, Conejo ja no fa res més que jugar a golf i veure la televisió. Des de l’infart, es troba sempre cansat. Janice, la muller indefensa, és ara una dona de negocis. Nelson, el fill, estafa i roba als seus pares per mantenir la seva addicció a la cocaïna. Conejo viu amb la por constant, obsessiva, de la mort que, de fet, sembla persegui’l: la seva amant mor d’un càncer, un empleat de l’empresa de SIDA, els seus amics pateixen malalties o depressions i, fins i tot, la televisió només li mostra notícies de desastres i guerres.
A Conejo només li resta un passat nostàlgic, fosques especulacions sobre el futur i ser testimoni passiu de fets que ja no pot controlar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada