dimecres, 17 d’abril de 2013

NOVETATS AUTÒCTONESNova novel·la de l'Albert Espinosa que gira al voltant de les segones oportunitats. Un home marcat per tres dones que l'envolten.
La novel.la descriu la història d'amor fracassada de dos personatges a partir d'una primera part on l'escenari és la posguerra i el món dels vençuts. I a la segona part som al 1984, on es fa memòria dels anys anteriors, els de la Transició.Cadaqués i Cuba tenen presència especial en aquesta novel·la que descriu temps convulsos dels anys 20 i 30 amb una teranyina de personatges que van de sindicalistes a artistes i pescadors.Durant vint anys, des del 1982 i fins a la mort del poeta, Lluís Llach i Miquel Martí i Pol van col·laborar estretament. El resultat de la seva col·laboració és ben conegut, un seguit de cançons i quatre composicions llargues. Amb aquest llibre emotiu i revelador, Lluís Llach treu a la llum els detalls d'una de les col·laboracions artístiques més significades en la cultura catalana recent i ret un sentidíssim homenatge a la memòria de Miquel Martí i Pol en el desè aniversari de la seva mort.Els pintors de l'Acadèmia dels Portals són els únics que saben com dibuixar els extraordinaris portals de viatge que són la red de comunicació i transport més important de Darusia.
Quan el Tabit, estudiant del darrer any a l'Acadèmia, rep la comanda de pintar un portal per a un humil camperol, no imagina que es veurà enmig d'una trama d'intrigues i secrets que poden fer tremolar la institució.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada